Monivuotiset kukat

Monivuotiset kukat eli kukkivat perennat muodostavat puutarhan perustan ainavihantien kasvien joukossa. Muiden monivuotisten kasvien tavoin nekin vaativat hoitoa ja lannoitusta säännöllisin väliajoin, jotta kasvu ja kukinta pysyisivät voimakkaana vuodesta toiseen.

Usein monivuotisten kasvien kukintojen suuruus ei ole yhtä loistavaa kuin yksivuotisten kesäkukkien, mutta ne taas palkitsevat kasvattajansa helppohoitoisuudellaan.

Perennaryhmien suunnittelussa kannattaa miettiä kasvien korkeuseroja ja kukinta-aikoja sekä värejä - myös erilaiset kasvupaikkavaatimukset pitää huomioida. Mielenkiintoisimmat kasvuryhmät saat valitsemalla kasveja, jotka kukkivat eri vuodenaikoina. Tällöin istutusryhmässäsi on aina jotakin koreaa!

Monivuotiset kasvit talvehtivat hyvin, mutta niitä voi myös suojata esimerkiksi havuilla. Toisaalta myös joitain kesäkukkia on mahdollista talvehdituttaa seuraavaan kevääseen asti, jos ruukut saa säilytettyä sopivasti pakkaselta suojattuna. Muista myös, että perennaryhmässä viihtyvät myös monivuotiset niittykasvimme sekä koristeheinät.

Voit kiertää meidän pienessä perennapihassa. 

Neuvomme myös istutuspaikan valinnassa, kasvien hoidossa sekä samaan istutusryhmään sopivissa perennoissa ja kesäkukissa. Meillä ei ole myynnissä perennataimia.