Uutuudet

Alajoen Kasvitarhalla on joka vuosi uutuuksia - tässä on meidän tämän sesonkimme uusia ihania kukkia ja yrttejä:

Sitkeät petuniat ovat parhaimpia kesäkukkia erilaisiin ruukkuihin, amppeleihin ja kukkaryhmien reunuksiin. Runsasta kukintaa riittää koko kesäksi. Häkellyttävän kauniin ´Night Sky´ rinnalle on tullut LightningSky ja Lavender Sky.  Valkoiset pisteet violetilla tai tummanpunaisella taustalla kiinnittavat huomion. Kasvutapa on lamoava ja kukka kasvaa noin 25-40 cm korkeaksi.

 

Ruukku istutuksiin viljelyssä erilaisia markettoja. Löytyy myös kerrottu versio valkoisesta. Kukka kasvaa noin 20-30 cm korkuiseksi ja viihtyy myös aurinkoisella paikalla. Daalioissa löytyy joka vuos joku uusi, tänä vuonna esim. isokokoinen Pink Spider.

 

 

Mintut ovat korvaamattomia yrttejä keittiössä, sillä ne sopivat niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin: yrttiteehen, leivonnaisiin, jälkiruokiin, mutta myös liha-, kala- ja kasvisruokiin erityisesti Välimeren keittiön perinteisissä resepteissä. Mintuista löytyy mm. suklaa-, viher-, banaani-, mansikka-, sitruunaminttu jm. Kysynnän vuoksi palaa omenaminttu. Kirjava- ja keltalehtisiä yrttejä lisätty. Kola-ja lakritsiyrtti myös valikoimissa.

Verililjapuu viihtyy valoisassa tai puolivarjoisessa paikassa, mutta ei suorassa auringonpaisteessa. Se menestyy myös sisällä ympäri vuoden huonekasvina, mutta se voidaan tuoda kesäisin ulos valoisaan ja lämpimään paikkaan erilaisiin ruukkuistutuksiin. Sen muotokieli ja ja upea punainen väri sopii hyvin heinien pariksi.

Pelargonioista olemme saaneet valikoimiimme lisää runkoversioita.Tämä ihana uutuus viihtyy hyvin auringossa.