Uutuudet

Alajoen Kasvitarhalla on joka vuosi uutuuksia - tässä on meidän tämän sesonkimme uusia ihania kukkia ja yrttejä:

Sitkeät petuniat ovat parhaimpia kesäkukkia erilaisiin ruukkuihin, amppeleihin ja kukkaryhmien reunuksiin. Runsasta kukintaa riittää koko kesäksi. Kerrottuja petunioita enemmän valikoimissa, esim. Petunia Origami Lavender Touch - valko-liila, Pet. Designer Bridal Blush

 

Ruukkuistutuksiin viljelyssä erilaisia markettoja. Löytyy myös kerrottu versio valkoisesta. Kukka kasvaa noin 20-30 cm korkuiseksi ja viihtyy myös aurinkoisella paikalla.

 

 

Mintut ovat korvaamattomia yrttejä keittiössä, sillä ne sopivat niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin: yrttiteehen, leivonnaisiin, jälkiruokiin, mutta myös liha-, kala- ja kasvisruokiin erityisesti Välimeren keittiön perinteisissä resepteissä. Mintuista löytyy mm. suklaa-, viher-, banaani-, mansikka-, jm. Kysynnän vuoksi palaa omenaminttu. Kola-ja lakritsiyrtti myös valikoimissa.

Verililjapuu viihtyy valoisassa tai puolivarjoisessa paikassa, mutta ei suorassa auringonpaisteessa. Se menestyy myös sisällä ympäri vuoden huonekasvina, mutta se voidaan tuoda kesäisin ulos valoisaan ja lämpimään paikkaan erilaisiin ruukkuistutuksiin. Sen muotokieli ja ja upea punainen väri sopii hyvin heinien pariksi.

Pelargonioista olemme saaneet valikoimiimme lisää runkoversioita.Tämä ihana uutuus viihtyy hyvin auringossa.