Kesäkukat

Kesäkukat ovat yksivuotisia kasveja, joilla koristelet niin ruukut, säleiköt, puiden rungot ja kaikki pihan väriä ja piristystä kaipaavat kohdat. Kesäkukat ovat yhden kesän kaunottaria, mutta ne kukkivat sitäkin runsaammin ja intensiivisemmin. Jotkut kesäkukat on myös helppo talvettaa sisätiloissa.

Parhaimmat kesäkukat kukkivat vähällä hoidolla upeasti koko kesän - kunhan valitset sopivat lajikkeet oikealle kasvupaikalle. Valossa tai varjossa - kesäkukat haluavat loistaakseen joka tapuksessa laadukkaan mullan sekä lannoitusta syksyyn asti.

Monilajisiin istutuksiin tulee valita lajikkeita, jotka soveltuvat samanlaisiin kasvuolosuhteisiin. Vaikka hankkisit taimet pieninä, älä silti intoudu istuttamaan niitä liian tiheään vaan valitse riittävän suuri ruukku ja malta hetki odottaa.

Kesäkukkia voi myös vallan hyvin istuttaa myös perennapenkkeihin tuomaan väriloistoa. Irrallisiin astioihin istutetut taimet ovat toki helposti siirrettävissä suojaan raekuurolta tai varjoon matkan ajaksi, mutta kukkapenkissä kesäkukat ovat toki huolettomampia.

Neuvomme lajikkeiden valinnassa mielellämme lisää ja tarvittasessa myös toimitamme kasvit sopimuksen mukaan puutarhaasi, jossa yhdessä voimme miettiä istutuspaikan valintaa.

  

 

Valikoimissamme kesäkukkien taimissa on nyt mm..

ahkeraliisa, daalia, fuchsia, hopeakäpälä, hopealehti, hopeavitja, huovinkukka, hämähäkkikukka, härmesalvia, intiaanikukka, intianminttu, keijunmekko, kelloköynnös, kesäbegonia, koristekrassi, kosmoskukka, lobelia, lumihiutale, marketta, muratti, mustasilmäsusanna, orvokki, pikkupetunia, poutapilvi, rautayrtti, salvia, tagetes, tähtisilmä, värinokkonen...