Amppelit

Roikkuvassa amppelissa kukat pääsevät kauniisti esille ja kasvit saavat tilaa kasvaa runsaiksi. Amppeliin sopii putoavasti kasvavien kesäkukkien piristykseksi myös pienet pystykasvuiset kasvit kuten heinät.

Laadukkaat amppelikukat kukkivat vähällä hoidolla upeasti koko kesän - kunhan valitset sopivat lajikkeet oikealle kasvupaikalle ja istutat ne maltillisesti riittävän suureen ruukkuun. Valossa tai varjossa - kukat haluavat loistaakseen joka tapauksessa laadukkaan mullan sekä lannoitusta syksyyn asti.

Amppeliin tulee valita lajikkeita, jotka soveltuvat samanlaisiin kasvuolosuhteisiin. Amppelit ovat sekä näyttäviä, että käteviä sillä ne mahtuvat pieniin tiloihin viemättä oleskelutilaa. Siksi amppelit ovat suosittuja terasseilla ja parvekkeilla.

Kokeile amppelikasvatusta myös asettamalla ruukku korkeamman pylvään tai aidanteen päälle. Nykyisin amppeleihin on myös jalostettu erilaisia vihanneslajikkeita, joista tutuimpia lienee amppelimansikka ja - tomaatti. Uusimpia tulokkaita on esimerkiksi amppelikurkku!

  

 

Amppelikukkien taimia meillä on erityisen laaja valikoima.

Lajikkeet vaihtelevat vuosittain, mutta nyt meillä on saatavilla mm -

amppelikurkku, amppelimansikka, amppelitomaatti, diana, lobelia, lumihiutale, miljoonakello,  mustasilmäsusanna, hopeavitja,  orvokki, petunia, rautayrtti, pelargonium, verenpisara  siniviuhka, portulakka jm.

Lisäksi teemme upeita amppeleita yhdistelemällä toisiinsa sopivia lajikkeita.