Yrttien ja vihannesten taimet

Yrttejä voi kasvattaa yhtä hyvin ikkunalaudalla, puutarhassa avomaalla kuin parvekkeella, mutta vihannekset vaativat pääsääntöisesti vähintään istutussäkin, jotta multatila on riittävän suuri.

Avomaalle istutettu yrtti sopii kohopenkkiin, josta liika sadevesi pääsee pois eikä jää seisomaan lammikoihin. Avomaalla yrttien kastelutarve on parvekeruukkua vähäisempi. Kastele yrttejä noin kerran viikossa, mutta kerralla runsaasti.

Vihannekset ovat usein taimia hieman vaatimattomampia hoidon suhteen, mutta kunnon satoa ei ilman hoitamistakaaan tule. Muista siis kunnollinen maanmuokkaus, kevätlannoitus sekä ajoittainen kitkentä.

Me Alajoen Kasvitarhalla kerromme lisää vuoroviljelystä sekä erilaisten kukkien istuttamisesta hyötypuutarhan taimien sekaan, jotta saat vihanneksistasi ja yrteistäsi parhaimman sadon poimittua.

 

Basilika, curry-yrtti, minttu, salaattifenkoli, oregano, persilja, rosmariini, lipstikka, ruohosipuli, ryytisalvia, sitruunamelissa, sitruunatimjami, timjami,   runkotomaatti, pensastomaatti, amppelitomaatti, kirsikkatomaatti, avomaankurkku, kasvihuonekurkku, kesäkurpitsa, patiopaprika, chilipaprika, bulbine medicus.....

Joko nousi vesi kielelle!
 

Vai tuliko jotain muuta mielelle - kysy lisää taimivalikoimistamme!