Hienot heinät

  

 • Kultatesma
  Kultatesma on metsä- ja rodopuutarhaan sopiva keltalehtinen koristeheinä. Se viihtyy siis puolivarjoisessa paikassa ja kasvaa mätästävään tapaan noin ..
  Lue lisää
 • Pronssisara
  Pronssisaralla on kauniisti kaareutuva kasvutapa. Sillä on nimensä mukaisesti tyylikkään ruskeat lehdet ja se luo värinsä ansiosta upean kontastin vih..
  Lue lisää
 • Purppurasulkahirssi
  Purppurasulkahirssi on näyttävä, noin 60-80cm korkea pystytähkäinen heinäkasvi. Sen tähkä on tummanruskea ja lehdet purppuraan vivahtavat ja pitkät. S..
  Lue lisää
 • Sininata
  Sininadalla on kauniin säännöllinen puolipallomainen mätäs ja rihmamaisen ohuet, karheat lehdet. Laji talvehtii kunnolla vain lumen suojassa ja läpäis..
  Lue lisää

Liikettä, ilmettä ja helppohoitoisuutta

Heiniä voi yhdistellä sekä keskenään että perennojen ja havukasvien kanssa. Ne soveltuvat upeasti ruusujen ja kärhöjen seuraan.

Kerroksellisuudella voit luoda pienen pihaan vivahteikkaan istutusalueen.

Hyvinvoivat ja tiiviit istutukset peittävät maanpinnan ja estävät rikkakasvien kasvun. Muutama 1-3 kookkaan heinän ryhmä,  tuo mukavasti rytmitystä laajaankin kasviryhmään.

Heinät ovat hyvin sopivia kukkaistutuksiin ja kukka- tai perennapenkkeihin täytekasvina. Voit antaa vastakohtien leikkiä kuivan kivikon perennojen ja koristeheinien välillä.

Koristeheinät soveltuvat oivallisesti myös ruukkuistutuksiin. Yhdistele niitä perennojen tai havujen kanssa ja kata rohkeasti erilaisilla koristekivillä.