Ytyä yrteistä

  

  • Timjami

    Timjami eli tarha-ajuruoho on monivuotinen, pieni varpumainen yrtti. Se on yksi maailman vanhempia mauste- ja lääkekasveja. Timjamin maku ei juurikaan häviä kuumennettaessa ja sitä käytetään liharuuissa. Se sopii mainiosti myös kalan, pastan ja keittojen makua korostamaan, erityisesti viinipohjaisiin patoihin ja kastikkeisiin.

      Takaisin

  

Yrttipuutarhurin pikaohjeet:

• Anna valoa 5–6 tuntia päivässä. Vältä suoraa auringonpaahdetta.

• Kastele, kun multa on pinnalta kuiva. Kastele kerralla kunnolla ja anna välillä kuivahtaa. Yrtti pitää sumutinpullolla suihkuttelusta ja aamu on paras kasteluajankohta.

• Anna ravinteita yrteille ja hyvä kasvumaaperä on kuohkeaa ja kalkkipitoista. Lannoita säännöllisesti.

• Latvo yrttejä kasvukauden aikana ja hyödynnä ruoanlaitossa päivittäin. Leikkaaminen auttaa yrttejä kasvamaan tuuheiksi ja edistää uusia versoja.


• Voit käyttää yrttejä ruoanlaitossa sellaisenaan, mutta niistä on myös helppo valmistaa  yrttiöljyt, siirapit, janojuomat. 
Kansanlääkinnässä on yrttejä käytetty pitkään.