Ytyä yrteistä

  

  • Lipstikka

    Lipstikan maku muistuttaa lehtiselleriä ja se on voimakkaan tuoksuinen. Se sopii erinomaisesti kasvisruokiin korvaamaan lihaliemikuutiot. Erityisen hyvin sen hieman pippurinen maku aromatisoi liemet, muhennokset ja liharuoat. Suolan määrää kannattaa vähentää lipstikkaa käytettäessä.

      Takaisin

  

Yrttipuutarhurin pikaohjeet:

• Anna valoa 5–6 tuntia päivässä. Vältä suoraa auringonpaahdetta.

• Kastele, kun multa on pinnalta kuiva. Kastele kerralla kunnolla ja anna välillä kuivahtaa. Yrtti pitää sumutinpullolla suihkuttelusta ja aamu on paras kasteluajankohta.

• Anna ravinteita yrteille ja hyvä kasvumaaperä on kuohkeaa ja kalkkipitoista. Lannoita säännöllisesti.

• Latvo yrttejä kasvukauden aikana ja hyödynnä ruoanlaitossa päivittäin. Leikkaaminen auttaa yrttejä kasvamaan tuuheiksi ja edistää uusia versoja.


• Voit käyttää yrttejä ruoanlaitossa sellaisenaan, mutta niistä on myös helppo valmistaa  yrttiöljyt, siirapit, janojuomat. 
Kansanlääkinnässä on yrttejä käytetty pitkään.