Korianteri viimeistelee monet kala-, vihannes- ja riistaruoat. Se sopii erityisesti kaali- ja punajuuriruokiin. Kokeile sitä myös pestossa persiljan kanssa. Korianteri on porkkanan sukuinen kasvi ja sen maku sopiikin juuri porkkanan kanssa. Korianterin maku ei kestä pitkään kypsytystä, joten se kannattaa lisätä ruokaan vasta loppuvaiheessa.
Takaisin
Yrttipuutarhurin pikaohjeet:
• Anna valoa 5–6 tuntia päivässä. Vältä suoraa auringonpaahdetta.
• Kastele, kun multa on pinnalta kuiva. Kastele kerralla kunnolla ja anna välillä kuivahtaa. Yrtti pitää sumutinpullolla suihkuttelusta ja aamu on paras kasteluajankohta.
• Anna ravinteita yrteille ja hyvä kasvumaaperä on kuohkeaa ja kalkkipitoista. Lannoita säännöllisesti.
• Latvo yrttejä kasvukauden aikana ja hyödynnä ruoanlaitossa päivittäin. Leikkaaminen auttaa yrttejä kasvamaan tuuheiksi ja edistää uusia versoja.
• Voit käyttää yrttejä ruoanlaitossa sellaisenaan, mutta niistä on myös helppo valmistaa yrttiöljyt, siirapit, janojuomat. Kansanlääkinnässä on yrttejä käytetty pitkään.